Trump günlük basın toplantılarını sonlandırabilir

Trump günlük basın toplantılarını sonlandırabilir

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 26 Nisan (HİBYA) – ABD Başkanı Donald Trump' ın corona virüsü ile ilgili günlük basın toplantılarının sonlandırılıp sonlandırılmaması sorgulanıyor.

NBC News' ın haberine göre Mart ve Nisan aylarında yaklaşık 50 koronavirüs basın brifinginden sonra, Başkan Donald Trump’ın yardımcıları, uzun süren basın toplantılarının siyasi olarak olumsuz geri dönüşünden endişe duyduklarını ve Beyaz Saray yetkililerin önümüzdeki haftalarda basın toplantılarına katılımını azaltıp azaltmayacaklarını değerlendiriyorlar.

Trump' ın basın toplantılarının kendisine zarar verdiğine dair endişeler Trump' ın son olarak, basın toplantısında dezenfektanların corona virüsünü yok etmek için insan vücüduna enjekte edilmesi önerisi ile üst noktaya ulaştı.

Nitekim Başkan Trump Cuma günü 21 dakika ile şimdiye kadarki en kısa basın toplantısını gerçekleştirdi ve gazetecilerden soru alınmadı. Cumartesi günü de Trump basın toplantısı düzenlemedi. Başkanın Pazar günkü programında da herhangi bir basın toplantısına yer verilmedi.

Cumartesi akşamı Donald Trump Twitter paylaşımında ''Ana akım medya düşmanca sorular sorup, sonra da gerçeği doğru bir şekilde yazmadıkça basın toplantısı yapmanın anlamı ne? Kendileri rekor reyting alıyorlar ama Amerikan halkı sahte haberden başka bir şey almıyor. Zaman ve çabaya değmez'' dedi.


Hibya Haber Ajansı