10 ildeki okulların durumuna ilişkin değerlendirme sonuçları pazartesi günü açıklanacak

10 ildeki okulların durumuna ilişkin değerlendirme sonuçları pazartesi günü açıklanacak

Vakıf Katılım

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile 10 ilde okulların açılacağı yerlere ilişkin çok detaylı bir değerlendirme yaptıklarını, ardında da diğer yetkililer ile birlikte Nurdağı'na geldiklerini  belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada tüm birimlerin koordinasyon hâlinde çalıştığını söyledi.

Özer, kendisine iletilen ekmek ihtiyacını gidermek için çalışma yapacaklarını belirterek "Meslek  lisesine hızlı bir şekilde iki tane ekmek fabrikası kuracağız ve buranın ekmek ihtiyacıyla ilgili  sürdürülebilir bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz." dedi.

20 Şubat Pazartesi günü itibarıyla 71 ilde eğitim öğretime başlanacağını hatırlatan Bakan Özer, "10 il ile ilgili değerlendirmelerimizde son noktaya geldik. Bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla bu çalışmaları kapsamlı bir şekilde değerlendirme imkânımız oldu. İnşallah, yarın açıklayacağız." diye konuştu.

Bakan Özer, deprem bölgesindeki öğrencilerin diğer illere nakillerine ilişkin bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı: "Biliyorsunuz ilk günden itibaren nakil imkânını açtık. Şu an itibarıyla 48 bin öğrencimiz 71 ile nakillerini aldırdı. Bir karar daha aldık naklini aldıran öğrencilerimizi pansiyonlarımızda ücretsiz bir şekilde konaklattırıyoruz."

Bugünlerin birlik ve beraberlik günleri olduğunun altını çizen Özer, "İnşallah, tüm kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte milletimizle birlikte bugünlerden de güçlü bir şekilde çıkacağız." ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı