Alanya'da ücretsiz destek eğitim kursları sürdürülüyor

Alanya'da ücretsiz destek eğitim kursları sürdürülüyor

Alanya Belediyesi tarafından, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Etüt ve Destek Eğitim Kurslarıyla hizmet vermeye devam ediliyor. Belediye bünyesindeki kurs merkezlerinde yılda yaklaşık 800 öğrenciye eğitim veriliyor.

Payallar Mahallesi’ndeki Şehit Aybüke Öğretmen Destek Eğitim Kursu’nda LGS grubunda 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile YKS grubunda 11. ve 12. sınıf ve mezun öğrenciler eğitim alıyor. Güllerpınarı Mahallesi’ndeki Fahri Gürses Destek Eğitim Kursu’nda ise YKS grubuna yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Kurslarda alanında uzman öğretmenler eşliğinde sayısal, eşit ağırlık ve dil alanlarında LGS ve YKS hazırlık programları uygulanıyor. Eğitim kapsamında konu anlatımları, soru çözümü, deneme sınavları, birebir dersler ve eksik kazanımlara yönelik tekrar çalışmaları yapılıyor.

Öğrenci ve velilere seminerler düzenlenirken, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile mentörlük sistemi de uygulanıyor. Tercih dönemlerinde rehber öğretmenler tarafından ücretsiz danışmanlık sağlanıyor. Öğrencilerin devamsızlık bilgileri günlük olarak velilere iletiliyor.

Alanya Belediyesi tarafından, yıl boyunca düzenlenen Kariyer Günleri ile farklı meslek gruplarından konuşmacıları öğrencilerle buluşturuyor. 2025 LGS’de bir öğrenci Türkiye birincisi, YKS’de bir öğrenci Türkiye 600.’sü oldu. 

  Hibya Haber Ajansı