İsveç' in Turizmden 3 Aylık Tüketim Geliri Kaybı 3,6 Milyar Dolar

İsveç' in Turizmden 3 Aylık Tüketim Geliri Kaybı 3,6 Milyar Dolar

Vakıf Katılım

Stockholm, 23 Nisan (HİBYA) – İsveç'in Başkenti Stockholm' ün corona krizi nedeniyle turistlerin yapacağı harcamalardan üç ayda 3,6 milyar Dolar gelir kaybedeceği açıklandı.

Stockholm Ticaret Odası üst düzey ekonomisti Stefan Westerberg, basın açıklamasında "İsveç'in en büyük ihracat endüstrilerinden biri olan turizm sektörü, uzunluğunu tahmin etmenin imkansız olduğu bir çöl yürüyüşü yapıyor ve durum her geçen gün kötüye gidiyor" dedi.

Ticaret Odası'na göre, turizm ihracatı (turistlerin harcadığı para) toplam tüketimin neredeyse yarısını oluşturmakta. Ancak yılın başındaki korona patlamasından bu yana, küresel seyahat temelde sona erdi.

Günlük düşüşün Mart ayında 2,54 milyon, Nisan ayında 2,82 milyon, Mayıs ayında 3,65 milyon ve Haziran ayında tam 6,12 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Hükümet ve parlamento tarafından kararlaştırılan destek paketinin yeterli olmadığını belirten Stefan Westerberg, "Şirketlerin ve sektör çalışanlarının desteklenmesi için 400 milyar SEK'lik (4 milyar Dolar) bir likidetiye gerek var.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı