'Ödenmeyecek Ödemiyoruz' seyirciyle buluştu

'Ödenmeyecek Ödemiyoruz' seyirciyle buluştu

Vakıf Katılım

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının merakla beklenen yeni sezon oyunu “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” ilk gösterimini 15 Kasım Salı akşamı kalabalık bir seyirci topluluğu önünde gerçekleştirdi.

2022-2023 Tiyatro Sezonunda renkli ve farklı oyunlarla izleyici ile buluşmaya devam eden şehir tiyatroları, dünyaca ünlü İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyununu sahnelemeye başladı. Füsun Demirel’in Türkçemize kazandırdığı oyunun yönetmenliğini Eskişehir Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan üstleniyor.

İtalyan işçi sınıfına mensup iki ailenin hikayesini anlatan “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyun, yoksulluğun, açlığın ve hiç bitmeyen yaşam mücadelesinin toplumlar üzerindeki kıyıcı etkilerini oldukça çarpıcı bir dille anlatıyor. Yaşadığı şehirdeki bir marketi yağmalayan bir kadının başından geçenlere tanık olduğumuz hikaye, kahkahalar ve gözyaşlarının birbirine karıştığı farklı duygulanımlarla izleyenleri etkisi altına alıyor. Dekor tasarımını Başak Özdoğan’ın, kostüm tasarımını Funda Çebi’nin ve ışık tasarımını Mustafa Kala’nın gerçekleştirdiği oyunun müzikleri ise Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan’a ait.

15 Kasım akşamı yoğun bir katılımla izlenen ve ayakta alkışlanan Ödenmeyecek Ödemiyoruz adlı oyunda şehir tiyatrolarının başarılı oyuncuları Özlem Akdoğan, Özlem Baykara, Serkan Sezgin, Tolga Tümer ve Berkay Gökçek rol alıyorlar.

Oyun, Haller Gençlik Merkezi içerisindeki Tepebaşı Sahnesinde gerçekleştirdiği ilk gösteriminin ardından sezon boyunca Şehir Tiyatroları sahnelerinde izleyici ile buluşmaya devam edecek.    

Hibya Haber Ajansı