Fx piyasalar

Fx piyasalar

Vakıf Katılım

USD/TRY: ABD ÜFE, yavaşlayarak enflasyonist baskıların hafiflediğine işaret eden verilere eklendi ve Fed'e para politikasında manevra alanı tanıyan bir unsur olarak ilk başta okundu. Ancak iç talebin görünümüne ışık tutan perakende satışların öngörülerin üzerinde zayıflaması resesyon endişelerini besledi ve piyasaları negatif etkiledi. Dolar endeksi de (DXY) dip bölgeden aldığı destekle güçlendi. Bu sabaha bakıldığında Dolar endeksi (DXY) yatay bir görüntü sergilerken, Gelişmekte  Olan Ülke para birimleri görece dar bir aralıkta bant hareketi yapıyor. Yurt içi tarafta ise bugün Merkez Bankası faiz kararı takip edilecek. Faizin %9 seviyesinde sabit tutulması bekleniyor. Diğer yandan, bugün TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Fiyatlamalar tarafında ise şu aşamada birçok gelişmeye sınırlı tepki veren kurda, sakin görüntünün bugün de korunabileceğini ve 18,74 - 18,83 arasında bant hareketinin sürebileceğini öngörüyoruz.


EUR/USD: Dün ABD'de açıklanan verilerle dalgalanan ve 1,0887 seviyesini gören parite günü 1,0790 seviyesinden tamamladı. Her ne kadar söz konusu veriler risk iştahını azaltıp Dolar'ı desteklese de ABD ekonomisindeki görünüm ve Fed beklentileri desteğin sınırlı kalmasına neden olabilir ki Euro'yu destekleyebilecek gelişmelerin ön planda kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla paritede yükseliş eğilimin sürebileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak da 1,0760 desteğinin üzerinde kalındıkça 1,0865 hedefte kalabilir. Yakın direnç 1,0830 civarında. Diğer yandan, 1,0760 desteğinin altında 1,0710 hedef olabilir.


XAU/USD: Dün ABD'de açıklanan veriler piyasalarda dalgalanma yaratırken, 1.926 seviyesine kadar yükselen değerli madende de günü 1.903,5 seviyesinden tamamladı. Söz konusu veriler resesyon endişeleri üzerinden risk iştahını baskılayıp Dolar'ı destekledi. Bu da Ons Altın'da etkisini gösterdi. Her ne kadar risk iştahındaki baskılanma Dolar'a talep getirebilecekse de ABD ekonomisindeki görünüm ve Fed'e yönelik şahin beklentilerdeki yumuşama yükselişin önüne geçebilir ki Altın'ı destekleyebilecek gelişmeler ön planda kalmaya devam ediyor. Teknik olarak da göstergeler zayıf. Bu sabah %3,32'ye kadar gerileyen ABD on yıllık tahvil faizi de düşüş trendinde. Bu kapsamda, değerli madende yükseliş isteğinin sürebileceğini düşünüyoruz. Sıralı destekler 1.897 ve 1.882 seviyelerinde. Yukarıda ise 1.919 ve 1.929 sıralı dirençler olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı