Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 18 kilometrelik yolun 8 kilometrelik bölümü tamamlandı. Kalan 10 kilometrelik kesimde ise kazı ve dolgu çalışmaları devam ediyor.
Açıklamada, çalışmalar kapsamında bugüne kadar 125 bin metreküp kazı yapıldığı ve 232 bin ton alt temel malzemesiyle dolgu gerçekleştirildiği belirtildi. Tamamlanan bölümlerde ilgili kurumlar tarafından altyapı çalışmalarının dört ayrı ekiple eş zamanlı olarak sürdürüldüğü aktarıldı.
Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni imar yollarının hizmete girmesiyle İnegöl’de ulaşımın daha hızlı ve modern hale getirilmesi hedefleniyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Bursa’nın büyümesiyle birlikte ulaşım ihtiyacının da arttığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin genelinde kesintisiz ulaşım tesis etmek için teyakkuz halindeyiz. Bir yandan bakım ve onarım bekleyen yolları yeniliyor, öte yandan yeni yollar açarak şehrimizin ulaşım ağını güçlendiriyoruz. Saha taramalarımız ve yerinde incelemelerimiz sonrası yaptığımız planlamalar kapsamında yeni ulaşım yatırımlarımız devam edecek. İnegöl’de çalışmaları süren ve tamamlandığında ilçe trafiğine katkı sunacak yeni yolun şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı