"Çin Rusya’ya silah ve mühimmat gönderecek" iddialarına Çin'den yalanlama geldi

Vakıf Katılım

Wang Wenbin basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, önceki günkü röportajında, Çin’in Rusya’ya silah ve mühimmat göndermeyi düşündüğüne ve ayrıca bazı kanıtların Çinli şirketlerin Rusya’ya ölümcül olmayan destek sağladığını ve gelecekte ölümcül destek sağlayabileceğini gösterdiğine dair iddiasını yorumladı.

Wang Wenbin, “Savaş alanına sürekli silah tedarik eden Çin değil, zaten ABD’dir. ABD Çin’e emir veremez ve ABD’nin Çin-Rusya ilişkileriyle ilgili gereksiz tavsiyelerde bulunmasını, hatta baskı yapmasını asla kabul etmeyiz” dedi.

Wang Wenbin, “Çin’in Ukrayna meselesindeki politikasını tek bir cümleye özetleyecek olursak barışcı müzakereleri teşvik etmektir. Kim barış için diyalog çağrısı yapmaya çalışıyor? Ve kim ateşe körükle gidiyor ve zıtlaşmayı kışkırtıyor? Uluslararası toplum bunu görüyor” ifadesini kullandı.

 Wang Wenbin ayrıca, “ABD’yi yaptıklarını gerçek anlamda gözden geçirerek, durumu yumuşatmaya, barışçı görüşmelerin hızlandırılması için çaba göstermeye, suçu başkalarına yüklemeyi ve yanlış bilgi yaymayı durdurmaya çağırıyoruz, Çin, diyalog ve barışın yanında sağlam bir şekilde durmayı sürdürerek, durumun yumuşatılması için yapıcı rol oynamaya devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı