Great Place To Work, Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesi açıklandı

Great Place To Work, Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesi açıklandı

Vakıf Katılım

Great Place To Work® Türkiye ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) iş birliğinde gerçekleştirilen ortak analizler ile 14 şirket, sosyal sorumluluk ve çalışan gönüllüğünde Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında yer aldı. Şirketlerin insan kaynağının, yetkinlik ve potansiyelinin gönüllülük yoluyla faydaya dönüşmesini hedefleyen ÖSGD’nin analiz sürecine özel yaklaşımları ile destek verdiği Great Place To Work® Türkiye Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Listesi’ni belirleme sürecinde ilk olarak Great Place To Work® Sertifikasyon programına dahil olan ve sertifika almaya hak kazanan, ayrıca Trust Index çalışan deneyimi anketi sonuçlarında yüksek skora sahip şirketler tespit edildi. Bu şirketlerin Trust Index çalışan deneyimi anketinde yer alan sosyal sorumluluk ve çalışan gönüllülüğüne işaret eden sorulardaki skorlarının ortalamasının alınmasıyla aday şirketler belirlendi ve ÖSGD tarafından hazırlanan 5 soruya cevap vermeleri istendi. ÖSGD ve Great Place To Work® Türkiye’nin birlikte gerçekleştirdiği son değerlendirme sonucunda ADM Elektrik Dağıtım, Arabam.com, ARD Grup, AstraZeneca Türkiye, DHL Express, Esbaş, GDZ Elektrik Dağıtım, ISS Global Forwarding, Latro Kimya, Magna Exteriors & Mirrors, Organik Kimya, Procat Yazılım ve Teknoloji, Sukkar ve Zurich Sigorta listede yer aldılar.

Eyüp Toprak: “Sosyal sorumluluk ve gönüllülük, Türk insanının en önemli özelliklerinden biri”

Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Şubat ayında yaşanan deprem felaketi, zor koşullarda dahi dayanışma ve yardımlaşmanın ne kadar gerekli olduğunu bizlere açık bir şekilde gösterdi. Din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet fark etmeksizin Türk insanı, olağanüstü bir birliktelik ve destek seferberliğine girişti. Bir kez daha görüldü ki sosyal sorumluluk ve gönüllülük Türk insanının genetik kodlarında yerleşik. Deprem sonrasında hem şirketler hem çalışanlar hem de vatandaşlar, yaralara bir parça da olsun merhem olabilmek adına büyük çaba gösterdiler. Dolayısıyla bu yıl da Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ile birlikte belirleyip açıkladığımız listemiz bizler için çok çok daha anlamlı ve özel. Liste oluşturma sürecinde geçekleştirdiğimiz analizlerde özellikle ‘Topluma değer katma biçimimizden memnunum’ sorusuna pozitif cevap veren çalışanların sayısı liste şirketlerinde yüzde 95’ken bu oran standart şirketlerde sadece yüzde 71. Aynı şekilde ‘Aileme ve arkadaşlarıma şirketimi harika bir işyeri olarak kesinlikle tavsiye ederim’ sorusuna verilen cevaplar da yüzde 92’ye karşılık yüzde 56 ile yüzde 32’lik fark görülüyor. Listemizde yer alan ve sadece sosyal sorumluluk projeleriyle değil, içselleştirilmiş ve sürdürülebilir projelerle kendini kanıtlayan 14 şirketi kutluyoruz” diye konuştu.

Pınar Ilgaz: “Toplum için kalıcı çözümler sağlayabilmek, sürdürülebilir gönüllülükle mümkün”

Gönüllülüğün, uzun soluklu bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini belirten ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ilgaz, “Great Place To Work® Türkiye ile birlikte hazırladığımız Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük En İyi İşverenler™ Listesi kapsamında tercih edilebilir ve çalışmak istenilen şirketlerin, sadece insan kaynakları süreçlerinin uygulanmasıyla değil, aynı zamanda çalışan gönüllülüğü ve sosyal sorumluluk alanında da çalışanlarına alan yaratmaları gerektiğini bu yıl bir kez daha teyit ettik. Bu sene başvurulardaki gözle görülür artış, bizler için büyük bir umut kaynağı oldu. Süreç içinde yer alan tüm kurumlarımızı öncü kurumlar oldukları için tebrik etmek isterim. Gördük ki kurumlar, çalışanları ile birlikte daha güçlü, çalışanların toplumsal fayda için inisiyatif almalarına ortamlar yaratmaya gönüllü… ÖSGD olarak tüm kurumları, gönüllülüğün kurum kültürü haline gelmesini desteklemeye davet ediyoruz. Biliyoruz ki gelişim sağlama ve değer yaratma motivasyonu olan çalışanlar, toplum gelişiminde de katkı sağlayabilmeyi önemsiyor. Çalışanlar, ‘gönüllülük’ alanında fırsat veren kurumları daha çok tercih ediyorlar” dedi.

Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Listesi 2023 (alfabetik sıra ile)

ADM Elektrik Dağıtım

Arabam.com

ARD Grup

AstraZeneca Türkiye

DHL Express

Esbaş

GDZ Elektrik Dağıtım

ISS Global Forwarding

Latro Kimya

Magna Exteriors & Mirrors

Organik Kimya

Procat Yazılım ve Teknoloji

Sukkar

Zurich Sigorta

Hibya Haber Ajansı