Babacan: “Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili hiç olmadığım kadar umutluyum”

Babacan: “Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili hiç olmadığım kadar umutluyum”

Vakıf Katılım

Babacan, 14 Kasım’da DEVA Partisi Genel Merkezi’nde toplanan altı siyasi partinin ortak çalışmalarına, İstanbul Taksim’deki terör saldırısına ve HDP’ye ilişkin açıklama yaptı.

Her alanda ilerleyen Türkiye için çalıştıklarını söyleyen Babacan, “Dünkü toplantı çok önemliydi. Eş zamanlı olarak biz liderler üçüncü katta buluştuk. İkinci katta hukuk heyetimiz buluştu. Anayasayı bitirdi, 10 tane yasa üzerinde çalışıyor. Birinci kattaki ekip ortak politikaları çalıştı. Liderler yukarıda bitmiş konuları karara bağlarken alt katta bir sonraki toplantının hazırlığı yapılıyor. Türkiye’yi iyi bir icraatla kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

“Altılı masada merkez çek kuvveti var”

Babacan, Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili hiç olmadığı kadar umutlu olduğunu dile getirerek, “Hani fizikte merkez kaç kuvveti vardır ya, altılı masada merkez çek kuvveti var. Herkes şunun bilincinde: Seçimi kazanmak ancak birlik ve beraberlikle mümkün. Seçimi kazanmak, birlik ve beraberlik içerisinde cumhurbaşkanı adayımızın seçilmesi ve Meclis’te anayasayı değiştireceği çoğunluğun sağlanmasıyla mümkün. Ortak karar çıktığı zaman geniş toplum kesimleri benimsiyor.” dedi.

“Adayın birinci turda seçilmesi ortak aday formülüyle mümkün”

2023 seçimlerinin birinci turunda cumhurbaşkanı adayının seçilmesinin ancak ortak aday formülüyle mümkün olacağını belirten Babacan, “Başka rüyaları olan varsa buyursun gitsin. 2018’de denemedi mi? Ortak aday çıkaramadı ve dağıldı iş. 2018’i kimseyi parmakla işaret etmek için söylemedim. Millet İttifakı vardı, ortak adayda karar veremedi. Ortak aday olmayınca seçimi kaybetti. Ülke 5 yıl kaybetti.” diye konuştu.

“Bir yol kazası Türkiye’yi daha da içine kapatır”

Babacan, seçimi mutlaka kazanmaları gerektiğini ifade ederek, “Yoksa Türkiye Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi standartlarından Şanghay’a doğru kayar gider. Şanghay; insanın değersiz olduğu bir bölge demek. Hakkınızı arayacağınız yer yok. Öyle bir tahakküm kuruyorlar ki rakip çıkması mümkün değil. Rusya’da, Çin’de muhalefet partisi var mı? Allah korusun, seçimdeki bir yol kazası Türkiye’yi daha da içine kapatır. Bu, Türkiye’nin son fırsatı.” değerlendirmesinde bulundu.

“HDP’ye saygısızlık 5-6 milyon vatandaşımızı rencide etmektedir”

DEVA Partisi olarak HDP ile diyaloglarının olduğunun altını çizen Babacan,“Mesele o siyasi partiye zamanında destek vermiş milyonlarca insan. HDP’ye karşı yapılacak her türlü saygısızlık, her türlü ileri ifade, her türlü terörize etme ve düşmanlaştırma o partiye oy veren 5-6 milyon vatandaşımızı rencide etmektedir.” dedi.

“Devletin elinde başka bilgiler mi var bilemiyoruz, güvenimiz yok”

Babacan, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısına ilişkin şunları kaydetti:

“Bir sürü bilgi var da hangisi doğru, hangisi yalan açıkçası hiç inanamıyoruz. İçişleri Bakanı bir şey söylüyor, bir uluslararası ajansa üst düzey bir yetkili başka şeyler söylüyor. Hangisine inanacağız? Acaba birisi iç politikada siyasi atraksiyon peşinde mi? Yoksa devletin elinde gerçekten başka bilgiler mi var? Bunları bilemiyoruz. Hiç güven yok. Kritik devlet kurumlarının başında kendi şahsi siyasi amaçları peşinde koşan siyasi karakterlerden bahsediyorsak iki kere düşünmek lazım. Kendi şahsi meseleleriyle alakalı tutuyor, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi antetli kağıdına açıklama yaptırıyor.”

“Terörün finansmanıyla ilgili adımları niye atmadığını açıklasın”

Türkiye’nin terörün finansmanında ve kara paranın aklanmasına beyaz listeden gri listeye düştüğünün altını çizen Babacan, “Terörle mücadeleden bahsediyorsunuz ama terörün finansmanıyla ilgili alınması gereken tedbirleri almıyorsunuz. Sayın Erdoğan terörün finansmanıyla ve kara paranın aklanmasıyla ilgili gerekli adımları niye atmadığını açıklasın. Bu kafayla giderlerse Türkiye kara listeye düşecek.” şeklinde konuştu.

“Çabalıyorlar ama engelleyemiyorlar”

Babacan, Denizli’de yaptıkları mitingi hatırlatarak, “Tek bir billboard asmamıza izin vermediler. Maşallah, alan doldu. Gaziantep’te billboard vermedi. Gebze’de meydan vermedi. Siirt’te Sayın Erdoğan’ın bizden önce miting yaptığı alanın 2 buçuk misli büyüklükteki Siirt Meydanı doldu taştı. Çabalıyorlar ama engelleyemiyor. Halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz.” ifadelerini kullandı.

“Hükümetin atacağı adımlar saman alevi”

Babacan, asgari ücret ve EYT düzenlemeleriyle ilgili bir soruyu “Bundan sonra hükümetin atacağı her adım saman alevi gibidir. Parlar, söner” diye yanıtladı.

Hibya Haber Ajansı