HÜDA PAR heyeti, Gaziantep’te depremzedelerle bir araya geldi

HÜDA PAR heyeti, Gaziantep’te depremzedelerle bir araya geldi

Vakıf Katılım

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu öncülüğünde, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

Sonuna kadar depremzedelerin yanında olduklarını ve olacaklarının altını çizen Göçer, "HÜDA PAR olarak ülkemize ve şehrimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Üyelerimiz ve teşkilatlarımız Gaziantep Umut Kervanı aracılığıyla halkımızın yaralarını sarmaya ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor." dedi.

"HÜDA PAR olarak sivil toplum kuruluşlarımızla irtibat halinde olduk"

Göçer, çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Belediyelere çadırların kurulması gerektiği çağrısında bulunduk. HÜDA PAR olarak sivil toplum kuruluşlarımızla irtibat halinde olduk ve bütün teşkilatlarımızla halkımızın hizmetindeyiz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bugün birlik günüdür, dayanışma günüdür." diye konuştu.

"Gün birlik olma günüdür"

Depremin ilk günlerinde pide fırınlarının kapalı olmasından dolayı vatandaşların ekmek konusunda mağdur olduğunu söyleyen Göçer, "Açık olan fırınların önünde ise ekmek kuyrukları oluştu. Biz bütün teşkilatlarımızla sahadayız, halkımızın yanındayız. Bugün iktidarıyla, muhalefetiyle herkesin birlik olma günüdür. Gıdaysa gıda, battaniyeyse battaniye, barınmaysa barınma halkımız neye ihtiyaç duyuyorsa bu ihtiyacı hep birlikte gidermemiz gerekiyor. Bu acıyı ancak bu şekilde hafifletebiliriz." ifadelerini kullandı.

Göçer, birçok bölgede depremzede vatandaşlara STK’larla koordineli bir şeklide; ekmek, sıcak çorba, yemek ve su ile çeşitli ikramların devam ettiğini belirtti.

"HÜDA PAR olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Afetin boyutunun çok büyük olduğunu dile getiren Göçer, "Vatandaşlarımızın bütün sorunlarına el atmamız gerekiyor. Bizlerde HÜDA PAR olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çok sayıda bina yerle bir oldu, ölü sayısı artmaya devam ediyor. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgelerine her yerden yardımlar gidiyor." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı