Milletvekili Tutdere:

Milletvekili Tutdere: "AK Parti 20 yılda köylümüzün birçok sorununu çözemedi"

Vakıf Katılım

ADIYAMAN-24.10.2022-HİBYA-CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Besni ve Kâhta’ya bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarların sorunlarını dinledi.

Milletvekili Tutdere Kahta programı kapsamında Ziyaret, Çataltepe, Narsırtı, Hacıyusuf, Belören, Çakıreşme köylerini Besni programı kapsamında ise Sarıyaprak, Yayıklı, Pınarbaşı, Çorak, Karalar Köylerimiz ile Suvarlı Beldemize bağlı Adalet, Cumhuriyet ve Hürriyet mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan Tutdere, ““İktidar tarafından yıllardır ihmal edilen köylerimizi ziyaret ediyor, köylerimizin sorunlarını yerinde inceliyoruz. Köylülerimizin yaşadıkları sorunları tek tek not alarak ilgili kurumlara ve bakanlıklara da bu sorunları iletiyoruz.

Hayat pahalılığı, işsizlik ve yoksulluk gibi ortak sorunlarını dile getiren köylüler, iktidarın sulama projelerini tamamlamamasından dolayı susuz tarım yapmaya mecbur bırakıldıklarınından yakınıyorlar. İktidarın beceriksiz ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik kriz nedeniyle tüm girdi fiyatlarının katlanarak arttığını dile getiren köylülerimiz bu sebeplerden dolayı da tarımsal faaliyetlerin neredeyse bitme noktasına geldiğini aktardılar.” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı