İZSU, Karşıyaka'da altyapı çalışmalarına başladı

İZSU, Karşıyaka'da altyapı çalışmalarına başladı

Vakıf Katılım

İZSU ekipleri “Karşıyaka Çarşı Yenileme Projesi” kapsamında, Kemalpaşa Caddesi ve Yalı Caddesi’nin mevcut altyapı hatlarında yenileme ve onarım çalışması yapıyor.

Bölgede birleşik sistem şeklinde hizmet veren kanalizasyon ve yağmur suyu hatları birbirinden ayrılarak yağmur sularının hiç kirlenmeden Körfez’e, atık suların ise kendi kapalı sistemi içerisinde doğrudan arıtma tesisine ulaşması sağlanacak.

Proje kapsamında gerekli yerlere ızgaralar yerleştirilerek yağmur sularının güvenli bir şekilde deşarjı sağlanacak. Ayrıca caddedeki binaların içme suyu branşman hatları da çalışma kapsamında yenileniyor.

Çalışmalar kokuyu ve taşkınları önleyecek

Körfez’in kirlilik kaynaklarından kurtulması için büyük önem taşıyan proje, bölgede yaşanabilecek sel ve taşkınlarla birlikte olası koku sorununa karşı da önlem niteliği taşıyor.

Yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu bölgede güvenlik riski oluşturmamak ve günlük yaşamı aksatmamak için çalışmalar ağırlıklı olarak gece saatlerinde yürütülüyor. Projenin 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı