Rusya Devlet Başkanı Putin ile Mali Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Goita, 19 Ağustos’ta telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede Goita, Rusya’nın Mali’nin güvenliğinin güçlendirilmesine ve uluslararası terörizmle mücadeleye sağladığı desteğe teşekkür etti. Bu kapsamda silahlı aşırılık yanlısı grupların saldırılarıyla mücadele de ele alındı.
İki lider, Mali’de ve genel olarak Sahra-Sahel bölgesinde istikrarın sağlanması için çabalarını koordine etmeyi sürdürme konusunda mutabık kaldı.
Görüşmede ayrıca ikili gündemin temel konuları ele alındı. Tarafların siyasi diyaloğu ve çeşitli düzeylerdeki temasları geliştirmeyi, ticaret, ekonomi ve insani alanlarda karşılıklı yarara dayalı iş birliğini genişletmeyi sürdürmeyi planladığı belirtildi.
Hibya Haber Ajansı
