YILDIRIM Vakfı, ücretsiz İngilizce eğitim ağını genişletiyor

YILDIRIM Vakfı, ücretsiz İngilizce eğitim ağını genişletiyor

Vakıf Katılım

İngilizce eğitiminin, teknolojiye odaklı bir yaklaşımla herkes için ulaşılabilir hale gelmesi amacıyla çalışmalar yürüten YILDIRIM Vakfı, eğitim programlarının kapsamını genişletiyor. 2019 yılında Türkiye’nin ilk online - ücretsiz İngilizce konuşma programı olan English With/Technology’i kuran Vakıf, 2020 yılından bu yana Öğretmen Gelişim Programı kapsamında her branştan öğretmene İngilizce eğitim desteği sunuyor.

​YILDIRIM Vakfı’nın Z ve Alfa Kuşağı’nın eğitim alışkanlıklarını göz önüne alarak kurguladığı, kendi okullarında pilot programlarla test ettiği ve teknolojik gelişime ayak uydurabilecek mobil aplikasyonlarla desteklediği English W/Tech platformu öğrencilere ücretsiz İngilizce konuşma imkanı sunarken Öğretmen Gelişim Programı öğretmenler için ücretsiz İngilizce eğitim olanağı sunuyor.

Her branştan öğretmenin İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen programa iki yılda 30 ilden toplam 360 öğretmen başvurdu. KODA (Köy Okulları Değişim Ağı) ile yapılan işbirliğiyle Türkiye’nin her yerinden öğretmenlere programa katılma fırsatı sunuldu. Başvurular YILDIRIM Vakfı İngilizce Eğitim ekibi tarafından değerlendiriliyor ve yapılan seviye belirleme sınavı sonucunda programa devam edecek öğretmenler belirleniyor. Bugüne kadar toplam 126 öğretmen programa katılmaya hak kazanarak ücretsiz eğitimden faydalandı.

9 Ekim 2022 günü başlayan Öğretmen Gelişim Programı, çevrimiçi olarak haftada 2 gün ve 2 ayrı grupla gerçekleştiriliyor. 2 dönem boyunca sürecek ve 24 hafta sonunda tamamlanacak olan programa yüzde 80 ve üzerinde katılım gösteren öğretmenlere sertifika verilecek. Programın içeriği alanında uzman eğitimciler tarafından özel olarak oluşturuluyor ve vakıf bünyesinde görev alan İngilizce öğretmenleri tarafından uygulanıyor.

Öğretmenlere, “Kendi Kendine İngilizce Eğitim” teknikleri de öğretiliyor

Öğretmen Gelişim Programı’nın temel amacı İngilizce pratiği yapabilmelerine olanak sağlamak. Uzman eğitmenler tarafından oluşturulan içerikler sayesinde telaffuz/konuşma becerilerini arttıran öğretmenler özgüvenlerini de yükseltiyor. Programda, kendi-kendine eğitim teknikleri ile tanışan öğretmenler, eğitimin ardından da iç motivasyonlarını yüksek tutarak İngilizce gelişimlerini devam ettirebiliyor. İngilizce becerilerini kullanarak özgün projeler üreten öğretmenler birikimlerini öğrencilerine de taşıyor.

YILDIRIM Vakfı 5 farklı Programla Ücretsiz İngilizce Eğitimi Veriyor

Klasik bir eğitim yerine İngilizce konuşabilmeyi ve bu eğitimi teknoloji odaklı sistemlerle uygulamayı hedef olarak belirleyen YILDIRIM Vakfı, 2019 yılında Türkiye’nin ilk online/ücretsiz İngilizce eğitim platformu English W/Tech platformunu kurdu. Öğrenci, öğretmen ve çalışanlar başta olmak üzere farklı sosyal gruplara İngilizce konuşma ve anlama becerilerini geliştirmeye yönelik ücretsiz programları online olarak sunan YILDIRIM Vakfı, internetin ve mobil aplikasyonların sağladığı kapsayıcılık avantajını en iyi şekilde kullanarak her yerden ulaşılabilir olmayı hedefliyor.

Vakfın çalışmaları kapsamında, International TEFL Akademi (ITA) işbirliği, Öğretmen Gelişim Programı ve Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) İşbirliği ile öğretmenlere ücretsiz eğitim fırsatları yaratılırken, Erasmus programlarına katılmak isteyen öğrencilere özel destek veriliyor, ayrıca kariyerinde ilerlemek isteyen çalışanlar için kurumsal İngilizce dersleri yürütülüyor. 


Hibya Haber Ajansı