SAS Yapay Zekaya 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

SAS Yapay Zekaya 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Vakıf Katılım

Analitiğin geleceğine yön veren SAS, önümüzdeki üç yıl içinde yenilikçi yazılımlar, eğitimler, uzman hizmetler ve daha fazlası ile yapay zeka teknolojilerine 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yatırım sayesinde, yeni gelişmiş yapay zeka teknolojileri ve çözümleri sunacak olan SAS, aynı zamanda Yapay Zeka Hızlandırma Programı (AI Accelerator Program) ile yapay zeka alanında eğitim ve destek verebilecek. Yatırımla birlikte sunulacak çözümler, SAS’ın yapay zeka alanındaki, gelişmiş analitik, makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme (NLP) ve bilgisayarlı görme gibi konuları içeren sağlam temeli üzerine kurulacak. Kurumsal liderler ve veri bilimcileri, kurumlarını dönüştürmek için gereken teknoloji, beceri ve desteğe erişmelerini sağlayacak eğitim programları ve uzman hizmetlerle yapay zekanın geleceğine hazır olacak.

 

“SAS olarak, kendimizi müşterilerimizin başarılı olmasına adadık. Yapacağımız bu yatırım da bunun bir kanıtı.” diyen SAS CEO’su Jim Goodnight, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapay zeka alanındaki yenilikçi becerilerimiz sayesinde şirketlerin dolandırıcılıktan zarar görmesini önlemeye, ölümcül hastalıklarla mücadele edilmesine, riskin daha iyi yönetilmesine, müşterilere ve vatandaşlara örnek alınacak hizmetler sunulmasına ve daha fazlasına yardımcı oluyoruz.”

1 milyar dolarlık yapay zeka yatırımı üç ana alana odaklanacak: SAS’ın yapay zeka konusundaki global başarısını sürdürecek Ar-Ge çalışmaları, yapay zekanın daha iyi anlaşılması ve bu teknolojiden daha iyi yararlanılmasını sağlamak için müşteri ihtiyaçlarına yanıt veren eğitim girişimleri, yapay zeka projelerinde müşteri kazanımlarını optimize edecek uzmanlık hizmetleri.

 

Yapay Zeka Alanında İnsan Kaynağına Da Yatırım Önemli

İnsan kaynağı da yatırımların önemli bir parçasını oluşturuyor. SAS yapay zeka alanındaki uzmanlığını Profesyonel Hizmetler, Mükemmellik Merkezleri, Eğitim ve Ar-Ge için ek kaynaklarla genişletecek. Yeni SAS Yapay Zeka Hızlandırma Programı (AI Accelerator Program) gibi müşteri eğitim ve gelişim girişimleri, kurumların ve profesyonellerin her düzeyde yapay zekaya hazırlanmasına yardımcı olacak. SAS bu girişimle şu hizmetleri sunacak:

Ar-Ge Çalışmaları SAS Platform’a Yapay Zeka Becerileri Kazandırıyor

Yapay zekanın tüm temel alanlarında Ar-Ge çalışmaları yürüten SAS’ın bu büyük yatırımı ile; veri yönetimi, müşteri zekası, dolandırıcılığı ve suistimali önleme ve risk yönetimine yönelik çözümlerin yanı sıra finansal hizmetler, kamu kurumları, sağlık, üretim ve perakendecilik gibi sektörlerdeki uygulamalara ve SAS Platform’a yapay zeka becerileri eklenecek. SAS ayrıca Accenture, Cisco, Deloitte, Intel ve NVIDIA gibi yenilikçi şirketler ve teknoloji öncüleriyle iş birliklerini sürdürüyor. Yapay zeka ve makine öğrenimindeki en son gelişmeler ve uygulama alanlarını müşterilere sunan bu çalışma, SAS yapay zeka teknolojilerinin müşterilerin donanımlarında ve bulut ortamlarında en uygun şekilde kullanılabilmesini de sağlayacak.

 

Yapay Zeka ve Analitik Harekete Geçiyor

SAS akıllı kampüs projesine en son eklenen 39.000 mgenişliğindeki yeni genel merkez binası, Global Eğitim Merkezine de ev sahipliği yapıyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi alanındaki son gelişmelerden yararlanan yeni genel merkez, performansı sonuca dönüştürüyor. Yeni binadaki soğutuculara, kazanlara ve havalandırmaya eklenen binlerce IoT sensörü su ve enerji kullanımını takip edecek. SAS Event Stream Processingçözümünü kullanan nöral ağlar sayesinde, SAS bakım ekibi sensörlerin ve sistemlerin performansını gerçek zamanlı olarak görüp su ve enerji kullanımını optimize edebilecek ve önleyici bakım (ekipman sorunlarını büyümeden tespit etme) yapabilecek. Sürdürülebilirlik konusunda kararlı olan SAS, yeni bina için gereken elektriğin neredeyse yarısını binanın yanında kurulacak SAS Solar Farm’dan karşılıyor.

 

SAS Hakkında

SAS, analitikte dünya lideridir. Yenilikçi analitik, iş zekası, veri yönetimi yazılımları ve hizmetleri sayesinde SAS, 83.000'den fazla müşterisinin daha iyi ve daha hızlı kararlar vermesine yardımcı oluyor. 1976 yılından bu yana SAS, dünyadaki müşterilerine “THE POWER TO KNOW” anlayışıyla hizmet vermektedir.

 

Kaynak F-5 Pr