Akşener: “Afet kaderdendir ama felaket Beştepe'dendir”

Akşener: “Afet kaderdendir ama felaket Beştepe'dendir”

Vakıf Katılım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV ekranlarında İlker Karagöz’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler üzerinden sistem eleştirisi yapan Akşener, “Deprem olması kaderdir ama afetin felakete dönüşmesi kader değildir. Afet kaderdendir ama felaket Beştepe'dendir.” dedi.

“Millet devleti enkazdan çıkarıyor” sözlerine açıklık getiren Akşener, “Devlet deyince kastettiğim kadim devletimiz değil. Orada şahsım devleti diyen, devlet eşittir benim diyen iktidar anlayışı var.” şeklinde konuştu.

Akşener, deprem gününe ilişkin “Ben Sayın Erdoğan’ın yerine olsaydım, sabah 8’i geçirmemek kaydıyla tüm siyasi partilerin genel başkanlarını arar, davet ederdim” ifadelerini kullandı.

Olası İstanbul depremi için gerekli tedbirlerin alınması isteyen Akşener, “İstanbul depreminde önlem alınmadığı takdirde Türkiye yanar” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklamasındaki üslubuna sert çıkan Akşener, “Hicap duyguları gitmiş.” diye ekledi.

“Not ediyoruz” tartışmaları sorulan Akşener, Ölümü tatmış bir insanın bu saatten sonra neyden korkusu olur? Kiminle neyi korkutuyorsun?” diye sordu.

Televizyon kanallarına yönelik cezalara tepki gösteren Akşener, “Bunların her biri eksi değer olarak hanelerine yazılacak” şeklinde konuştu.

Akşener, seçim tarihi ile cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına da değindi.

İYİ Parti Lideri’nin konuşmasından satırbaşları şöyle

"Afet kaderdendir ama felaket Beştepe'dendir"

Bir afet kaderdir ama afetin felakete dönmesi ihmaldir, yanlışlıktır, eksikliktir, beceriksizliktir, liyakatsizliktir. Bu coğrafyanın deprem afetiyle karşı karşıya olduğunu bütün bilim insanları söyleyegeldi. 1999'da da çok fazla bilgi sahibi olmadığımız süreçte bir deprem yaşadık. Bu depremin yıkıntıları üzerinden bir şeyler oluşturulmaya çalışıldı. Eksiklikleri, yanlışlıklarımızı, nerede boşluk bıraktık bunları anladık. Bireyler olarak anladık, siyasetçiler olarak anladık. Bugün bizi yöneten arkadaşlar 2002'de işbaşına geldiler ve sonuç itibariyle 21 yıldır işbaşındalar. Hatta 2017'den sonra ise onların tabiriyle 'bu demokrasi denilen illet'ten de kurtulmak için partili cumhurbaşkanlığı denilen, bütün her şeyin bir kişinin kararına bağlı olduğu sisteme geçildi. Bir kişinin kararına bağlı olduğu için çok hızlı yürümesi gereken sistemin berbat bir bürokratik kararsızlık ortaya çıkardığını gördük. İnsanlar karar alamıyor. Bütün bu yanlışlıkların arka planında liyakatsizlik, beceriksizlik, ciddiyetsizlik; bir de tek adam sisteminin getirdiği hızlı olması gereken kararların tam tersine alınamadığı, kimsenin kimseden haberi olmadığı, yukarıdan talimat gelmedikçe hiçbir bürokratın kıpırdamadığı bir sistem. Deprem olması kaderdir ama afetin felakete dönüşmesi kader değildir. O beceriksizliktir. Afet kaderdendir ama felaket Beştepe'dendir. Maalesef bunu yaşadık. İnşallah bundan bir ders çıkarılır."

 

 

Hibya Haber Ajansı