Fx analizi

Fx analizi

Vakıf Katılım

USD/TRY: Cuma günü güçlü gelen tarım dışı istihdam verisi ve bu hafta Fed üyelerinden gelen şahin açıklamalar risk algısı üzerinde belirleyici. ABD borsalarında baskı gözlemlerken, tahvil faizlerinde tekrar yükseliş isteği oluştu. Dolar endeksi (DXY) ise 103,5 civarında bulunan 50 günlük ortalamasını kırma eğiliminde ki bu sevinin geçilmesi durumunda risk algısında bozulma bir miktar daha artabilir. Bugün BoE Başekonomisti Pill TSİ 17:00'de, ECB Yönetim Konseyi üyelerinden Schnabel TSİ 17:00'de ve Fed Guvernörü Waller TSİ 20:30'da konuşacak. ABD'de şubat ayı Michigan Üniversitesi güven endeksleri izlenecek. Yurtiçi tarafta ise deprem felaketinin etkilerini üzgün bir şekilde izlemeye devam ediyoruz. Felaketin ardından Borsa İstanbul'un 14 Şubat 2023 akşamına kadar kapalı kalacağı duyurulmuştu. Kur tarafında ise anlamlı bir haraketlilik gözlemlemiyoruz. Bugün de dünkü kapanış seviyesi olan 18,83 etrafında sakin bir seyir var. Kurda 18,80 - 18,86 arasında bant hareketi sürebilir.

EUR/USD: ABD tahvil faizlerinin yönünü yukarıya çevirmesi Dolar'ı da destekleyebilir ki Dolar endeksinin (DXY) 103,5 civarında bulunan 50 günlük ortalamasını kırarak yeni bir yükseliş dalgasına girebileceğini düşünüyoruz. Halihazırda teknik göstergelerde de toparlanma gözleniyor. Bu kapsamda EURUSD'nin de 1,07 desteğini kırabileceğini ve ilk etapta 1,0630 desteğine kadar geri çekilebileceğini öngörüyoruz. Olası yükselişlerde ise 1,0790 bölgesi tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir.

XAU/USD: Önceki gün, Fed'den gelen şahin açıklamalar özellikle faizlerde ilk etapta etkisini göstermedi. Ancak dün ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte tahvil faizlerinde yükselişler gözlemledik. Gün içerisinde %3,57'lere kadar gerileyen ABD on yıllık tahvil faizi %3,68'lere kadar yükseldi. İki yıllık faiz de %4,50'nin üzerin gördü. Her ne kadar 103,5 civarında bulunan direnç bölgesini aşamayan Dolar endeksi (DXY) ise oluşan teknik tabloyla beraber söz konusu seviyeyi kırabilir. Bu görüntüyle birlikte, bu sabah düşüş eğiliminde olan ve kısa vadeli zayıf bir teknik görüntü çizen Ons Altın tarafında satış baskısı sürebilir. Teknik olarak, 1.850 seviyesinin kırılması durumunda düşüş hızlanabilir ve 1.825 bölgesi hedef olabilir. Direnç ise 1.875 civarında.

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı