"İyilik Evleri" yola çıkıyor

Vakıf Katılım

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından başlatılan "İyilik Evleri" projesi, bugün hayata geçiyor. 112 ailenin konaklayabileceği geçici barınma alanları, İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun öncülüğünde teknik ekip ve partililer tarafından Kahramanmaraş’a götürülüyor.

Pazar günü kurulumunun tamamlanması beklenen İyilik Evleri’nde ihtiyaç duyulacak tüm malzemeler de bulunacak.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, kısa sürede hayata geçirdikleri İyilik Evleri projesi ile ilgili bilgiler vererek 5 tır dolusu yardım malzemesi ile bölgeye gideceklerini ve Pazar günü kurulumu tamamlamayı planladıklarını söyledi. Başkan Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu gün burada İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 6 şubat tarihinde asrın en büyük felaketini yaşadığımız depremden sonra depremden etkilenen 11 ilimize Afyonkarahisarlı hemşerilerimizle birlikte bir yardım seferberliği yaptık. Bu yardım seferberliğinin neticesinde ilimizden ve ilimizin dışındaki eşimiz dostumuz çevremizden 17 tır gibi bir ayni yardımı deprem bölgesindeki illere ulaştırdık. Bunun 11 tanesini Afyon merkezden, il koordinasyon merkezimizin önünden sevk ettik. 6 tanesini de çevremizdeki illerden eşimizin dostumuzun yapmış oldukları tedarikleri organize ederek gönderdik. Bu gün de geçtiğimiz günlerde lansmanını yapmış olduğumuz depremden etkilenen evsiz, yurtsuz, barksız kalan oradaki yurttaşlarımıza “İyilik Evleri” adı altında projelendirdiğimiz 112 adet İyilik Evleri’ni bugün demonte bir şekilde yüklemelerini yapıyoruz. Bu gün il koordinasyon merkezimizin önünden yüklediğimiz bu tıra battaniye, yastık gibi alt teferruat malzemelerinin bulunduğu bilumum İyilik Evleri’nin 5 tırdan oluşan malzemelerinin 1 tırının yüklemesini yapıyoruz. Bu 1 tırımız buradan yükleniyor. Bizim bir tırımız İzmir’den çıkıyor, bir tırımız Uşak’tan çıkıyor. İki tane tırımız da Bolvadin ilçemizden çıkmasıyla birlikte elektrik malzemeleriyle beraber 5 tırlık bir organizasyonu bu gün akşam saatleri itibari ile yola çıkarmış olacağız.”

Kendisinin de İyilik Evleri sevkiyatı ve kurulumuna eşlik edeceğini belirten Mısırlıoğlu, şöyle konuştu:

“Yarın sabahtan itibaren Maraş’a vardığımızda tüm ekiplerimizle birlikte 112 tane evin kurulumunu Pazar günü akşam saatine kadar bitirmiş olacağız Allah’ın izniyle. Pazar günü akşam saatlerinde 112 aileyi bu iyilik evlerimize yerleştirmiş olacağız.”

Hibya Haber Ajansı