Kıymetliler satıcılı bir haftayı geride bıraktı

Kıymetliler satıcılı bir haftayı geride bıraktı

Vakıf Katılım

Altın geçtiğimiz haftayı da kırmızıda kapatırken, üst üste üçüncü seansı da kayıpla tamamlamış oldu. Haftaya 1865 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, hafta boyu satış baskısına maruz kaldığı bir günü yaşadı. Geçtiğimiz hafta enflasyonun kontrol edilmesinin zaman aldığı, FED’in ise enflasyonla mücadelede agresif tutum sürdürmeye devam edeceği piyasalarda fiyatlaması yaşandı. Altın da bu ortamda satıcılı bir haftayı yaşamaktan kaçamazken, 1819 dolar/onsla son 2 ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Haftanın son gününde ise alımlarla desteklenen sarı maden, 1842 dolar/onsla haftalık kapanış yapmış oldu. Bu kapanışla yüzde 1,4 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş geçtiğimiz haftayı da kayıpla tamamlayarak üst üste beşinci haftayı da kayıpla tamamlamış oldu. 22 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, hafta boyu yaşadığı satış baskısı neticesinde 21,18 dolar/onsla son üç ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Haftalık kapanışını ise 21,74 dolar/onsla yüzde 1,2 kayıpla haftayı tamamladı.

Platin aşağı yönlü rallisini geçtiğimiz hafta da devam ederken, nerdeyse 2 aydır aralıksız olarak satış baskısına maruz kalmış oldu. 947 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 919 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,9 kaybı hanesine yazmış oldu.

Paladyum geçtiğimiz haftaki satıcılı seyir neticesinde 1430 dolar/onsla 2019 yılından bu yana kaydettiği en düşük seviyeyi kaydetmiş oldu. 1533 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan paladyum, 1495 dolar/onsla 2,6 kaybı hanesine yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 10 dolar/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ortalama bir seansta 22.634 kg altın, 19.654 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak: TROY
Hibya Haber Ajansı